Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Освещаване на дарените камбани

Освещаване на дарените камбани

August 2008

На 27 август 2008 г. в 16.30 часа в църквата „Света Богородица” бяха осветени трите камбани дарение на възстановената източноправославна църква „Св. Св. Константин и Елена „ в Одрин. Пропомняме ви,че дарение за новооткриваща се българска църква в Одрин ще направи Тракийско дружество "Одринска епопея". Камбаните които са изработени в Пловдив са три. Най-тежката от тях е с тегло 180 кг и е израбoтена със средства събрани от родолюбиви граждани, тракийци и патриоти. На нея ще бъде изписано "Дар от родолюбивата старозагорска общественост". Втората камбана е с големина 80 кг и е изработена със средства дарени от Николай Далаков.

Той е дарил 3 000 лева, а най-малката с тегло 40 кг е подарък от "Зонта клуб" - с

дарение от 1500 лева. Общата сума за изработката на камбаните, дар за българската църква "Св.Константин и Елена" в Одрин, е 9 600 лева, а събраните пари са 8 200 лв. Останалите 1 400 лв., които не са достигали са били предоставени от тракийското дружество на България. Всички които са дарили дори един лев за направата на тези прекрасни камбани, ще получат свидетелство за дарение.
Сред гражданите, които са дарили по-големи суми са: Николай Иванов Колев - 1 000 лв., сем. Цветкови - 600 лв. и разбира се много други съвестни граждани и неправителствени организации.
Камбаните трябва да бъдат докарани от Пловдив до Стара Загора и след това до Свиленград. Там те ще останат една нощ за официалното изпращане на камбаните към Одрин, в памет на опожарения тогава град. Все още се търсят спонсори за експорта до Свиленград. От там камбаните ще бъдат пренесени с помоща на българското консулство. Голямата камбана ще бъде монтирана, а малките все още не, тъй като няма построена камбанария. Църквата ще бъде осветена на 14 септември.

Inform

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP