Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

ДЕЦА ОТ МИЛАДИНОВО ГОСТУВАХА В БУРСА

В рамките на културно-образователното и спортно сътрудничество между общините Кърджали и Османгази, Бурса десет деца от основно училище „Христо Ботев” бяха на посещение в Бурса. Шестте прекарани дни там оставиха незаличими спомени в тяхното съзнание.
Богатата и разнообразна програма започна веднага след настаняването ни в петзвездния общински хотел - децата посетиха зоопарка, който е един от най-големите в Турция.Следобедното занимание беше още по-интересно – всички се включиха в състезанията по водни ски в изкуствено направено езеро, получило сертификат за организиране на европейско първенство по водни ски през следващата година.
Плувният басейн „Караман” и игрите в „Луна-парк” изненадаха изключително приятно миладиновските деца.Те се състезаваха и плуваха до насита. Люлките, колите, играчките допълнително повишиха тяхното настроение.
С посещението в крайбрежния град Муданя и най-големия връх Улудаг на се удовлетвори желанието на нашите деца да видят с птичи поглед Бурса и да се снимат за спомен. Посещението на историческите места като Топхане, Улу джамия, Капалъ чаршъ и др. обогати впечатленията им за вековния град.
В истински спортен празник се превърна посещението в специализираното основно училище по футбол. Групата остана възхитена от условията, при които възпитаниците на училището формират и изграждат таланта си. По време на организирания двубой нашите момчета показаха добра техника и умения да вкарват голове.
Групата ученици посетиха и основно училище ”Елмазбахчелер”, с което ОУ”Христо Ботев” ще сключи договор за приятелство. Още през тази година десет деца от Бурса ще гостуват на децата в Миладиново и ще обменят опит при организиране на извънкласни дейности и издаване на училищен вестник.
Кулминацията беше през последния ден, когато групата посети внушителната сграда на общинска администрация. Кметът на община Османгаази Реджеб Алтепе, който два пъти беше гост на ОУ”Хр.Ботев”, разказа за развитието на града и огромните усилия, които отделят за обучението и възпитанието на подрастващото поколение.Кметът обеща, че ще продължи помощта за училището в Миладиново.

Текст и снимки: Байрам Юсеин

Inform

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP