Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Новини от Турция

Предложеният от Турция Кавказки съюз ще започне да действа като икономическо партньорство

17/08/2008

AНКАРА, Турция -- Турция планира да създаде Кавказки съюз на основата на икономическо партньорство, съобщиха местните медии в събота (16 август). Платформата за кавказка стабилност и партньорство предвижда общи изпълнителни органи за сигурност за Турция, Армения, Грузия, Азербайджан и Русия. Анкара предлага съюза в усилията си да бъде решен конфликта между Грузия и Русия. Турският външен министър Али Бабакан ще се срещне със своя руски колега Сергей Лавров следващата седмица, за да започнат формирането на съюза.

Други новини - Турция отрече съобщенията, че е решила да не подписва енергийните споразумения с Иран заради натиска на САЩ. "Турция е голяма страна и не прави каквото и да е само заради това, че някое го е поискал", заяви Гюл пред репортери. В четвъртък Гюл се е срещнал със своя ирански колега Махмуд Ахмадинеджад, но те не са успели да подпишат очакваното споразумение за газопровод. (Хюриет, Сабах, Заман, Милиет, Си Ен Ен Търк, Tъркиш Прес - 16/08/08, Сабах, НТВ - 16/08/08)

Турция бомбардира обект на ПКК в Северен Ирак

17/08/2008

AНКАРА, Турция -- Турски самолети бомбардираха пещера, използвана от Кюрдската работническа партия (ПКК) в съседен Северен Ирак рано в неделя (17 август), съобщиха военните. Голяма група терористи от ПКК са използвали пещерата за планиране на атентати в Турция, се казва в изявлението.

В петък бомба, поставена в офисите на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в провинция Хакари рани трима души, включително и едно дете.

Други новини - Сухопътна мина, поставена от бойци на ПКК, рани трима турски войници в провинция Хакари, съобщиха медиите в петък. (Хюриет, НТВ, ХаберТърк - 17/08/08, Синхуа - 16/08/08, Хюриет, Информационна агенция "Доган", Анадолска информационна агенция, CNN Turk - 15/08/08)

Inform

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP