Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Орхан Памук издаде нов роман



“Музей на невинността” е новият роман на турския лауреат на Нобелова награда за литература Орхан Памук, съобщи “Ню Йорк Таймс”. Романът излезе в Турция , а до десетина дни предстои да бъде публикуван и на немски език. Изданието на английски се подготвя в момента.

В оригиналната си версия романът е 592 страници. Памук обяви окончателното приключване на новото си произведение още през май 2007 г. Тогава той го нарече “амбициозно” и поясни, че е работил над него десет години. Издателят на Орхан Памук Нихат Туна говори за три теми, които са преплетени в книгата, любов, брак и семейство.

“Музей на невинността” е моят най-нежен роман, който показва най-много търпение и зачитане към хората, казва авторът в интервю за турския ежедневник “Сабах”. Според вестника за два дни след излизането на романа са продадени 100 000 екземпляра. Произведенията на Орхан Памук – “Името ми е Червен”, “Бялата книга”, “Сняг”, “Истанбул” и др. – са преведени на повече от 40 езика в милионни тиражи. Той е популярен в целия свят, а в родината си е обект на преследвания на фундаменталистите. Памук се произнася срещу избиването на арменци в Османската империя по време на Първата световна война и е обвинен “в опозоряване на турската национална идентичност”.

Inform,неделя, 31 август 2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP