Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Мерсин/Mersin,19.08.08

*
Трима загинаха при експлозия на кола-бомба в Турция

До този момент никой не е поел отговорност за взрива, мерките за сигурност в гр. Мерсин, южна Турция, са засилени

19.08.2008

Двама души загинаха и 12 полицаи са ранени при експлозия на кола-бомба близо до гр. Мерсин, южна Турция. Жертвите са атентаторът камикадзе, неговият спътник и един полицай.

Автомобилът, натоварен с експлозиви, бил взривен, когато полицейски патрул го спрял на магистралата за проверка. В него имало двама души.

Полицаите преследвали колата след получен сигнал, че в нея пътува атентатор камикадзе. Опитали да я спрат, но шофьорът не се подчинил, след което превозното средство избухнало.

Бялата кола, унищожена при експлозията, е с регистрационен номер от град Шанлъурфа, Югоизточна Турция. Автомобилът е пътувал за Мерсин, главния пристанищен град на турското средиземноморие.

Полицията в града е потвърдила експлозията и информацията за загиналите, съобщава АП. Ранените служители на реда са откарани в болница. Двама от тях са били оперирани, животът на останалите не е застрашен, съобщиха източници от валийството на Мерсин

Мерките за сигурност в района на взрива са засилени.

До този момент никой не е поел отговорност за атентата, самоличността на нападателя не е известна. В Турция са активни кюрдски, ислямистки и крайно леви организации.

Inform

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP