Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Последни новини

photo

Турция не е направила нищо, за да промени закона си за политическите партии и други закони, каза в понеделник еврокомисарят по разширяването Оли Рен. [Гети Имиджис]

Еврокомисарят Рен заяви, че Турция трябва да ускори реформите

25/08/2008

БРЮКСЕЛ, Белгия -- В статия, публикувана в понеделник (25 август) във в. „Милиет”, еврокомисарят по разширяването Оли Рен приветства призивите в Турция за модернизиране на страната чрез засилване на реформите, свързани с членството в ЕС. Рен смята, че тези реформи са също така необходими за преодоляване на ежегодните политически кризи, които отнемат голяма част от енергията на Турция. Той отбелязва обаче, че независимо от призивите на Европейската комисия Турция не е направила нищо, за да промени закона си за политическите партии и други закони. Той изразява надежда, че приемането на национална програма за реформи, насочени към членство в ЕС, ще ускорят прилагането на подобни мерки. Рен посочва още, че процесът на свързаните с ЕС реформи е широкообхватен и включва много въпроси, като отношенията между армията и гражданското общество, съдебната власт, правата на жените и свободата на изразяване. (Милиет - 25/08/08)

Турската полиция идентифицира предполагаемия организатор на атентата в Мерсин

25/08/2008

АНКАРА, Турция -- Полицията потвърди в неделя (24 август) самоличността на мъжа, за когото се предполага, че е извършил бомбения атентат в Мерсин на 19 август, при който бяха ранени 13 полицейски служители. Предполага се, че заподозреният, идентифициран като Мюслюм Гюнешоглу, на 28 г., има връзки с терористичната група „Соколи за свободата на Кюрдистан”.

Междувременно „Си Ен Ен Търк” предаде, че група членове на терористичната Кюрдска работническа партия са нападнали късно в събота с базуки полицейско управление в югоизточната провинция Сиирт. Властите не са съобщили за жертви. (Търкиш Дейли Нюз - 25/08/08; Си Ен Ен Търк, Хюриет - 24/08/08)

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP