Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция ще въведе транзитни такси за българските камиони


Турция ще въведе транзитни такси за българските камиони

[Reuters]

Турция ще въведе от 1 септември реципрочна транзитна такса за българските камиони, влизащи на територията на страната, предаде БТА. Мярката бе огласена на пресконференция от генералния директор на Дирекция пътища Талят Айдън. Той заяви, че турските власти били принудени да предприемат тази мярка поради наложените от българска страна транзитни такси.

Айдън не уточни какъв ще е размерът на таксата, която турската страна ще изисква за преминаване на българските автомобили.

Турските шофьори на камиони пък вече нямало да преминават през българска територия, а щели да предават товарите за европейските страни на границата. Също на границата щели да бъдат приемани и внасяните от европейските страни стоки.

Междувременно, продължават усилията на турската страна да разреши кризата с превозваческите такси. Запознат с проблема източник, който пожела анонимност, каза, че турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с българския си колега Сергей Станишев, но не уточни кога е бил проведен разговорът, нито какъв е бил резултатът от него.

Inform,05.08.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP