Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция във фокус-новини,16.08.08

“Хюриет”: Грузински бежанци се стичат в Северна Турция
16 август 2008 | 16:35 | Агенция "Фокус"
Трабзон. Хиляди грузинци, бягащи от боевете в Южна Осетия, се стекоха в провинция Трабзон, Северна Турция, която е на разстояние 2,5 часа с кола от границата между Турция и Грузия, пише електронното издание на турския вестник “Хюриет”.
Град Трабзон е първата спирка след прекосяването на границата. Бежанците отиват в хотели в града, а оттам се отправят към други градове или държави, но има и хора, които прекарват нощите в паркове, граници и автобусни гари, защото всички хотели в града са пълни. Това е казал Али Шахин, управител на петзвезден хотел в Трабзон.
Хотелите в Трабзон били препълнени с грузинци през първите дни на конфликта, но след спирането на огъня някои вече напуснали града, пише вестникът.

Иран не успа да сключи с Турция договор за доставка на газ

16 август 2008 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Анкара. Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад не успа в рамките на двудневното си посещение в Турция да сключи договор с Анкара за доставката на природен газ, предаде Ройтерс. Иранският лидер изрази надежда съответният документ да бъде подписан в близко бъдеще.
След преговорите между Ахмадинеджад и турския президент Абдуллах Гюл бе публикувано съвместно изявление на двамата лидери, в което се посочва, че преговорите за по нататъшно сътрудничество в областта на енергетиката продължават.

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP