Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Облекчения за бизнсмени от Турция при преминаване през ГКПП Капитан Андреево?

Росица Александрова

Да има облекчения за преминаването на представители на сериозния бизнес от Турция през граничен пункт Капитан Андреево, а на граничния пункт гражданите да получават информация за най-добрите пътища, по които да се придвижат през страната. Това обсъдиха днес областният управител на Хасково Райна Йовчева и валията на Одрин Мустафа Бююк. Турският държавник направи първата си официална визита в Областна администрация Хасково. С него бе 13-членна представителна делегация.

Райна Йовчева сподели със своя колега от Турция за амбициозна инициатива на Областна администрация, за която ще се търси съдействие от валийството на Одрин. Става въпрос за разработването на проект, целящ да представи културно-историческото наследство на 4 области от три държави – Хасково и Кърджали от българска страна, Одрин /Турция/ и Александруполис /Гърция/. Този туристическият регион ще носи името “Тракия”. Г-н Бююк, който преди да стане валия на Одрин бе зам.-министър в Министерството на културата и туризма в Турция, приветства идеята, като коментира, че за туристите от Европа са привлекателни именно такива обединяващи дестинации, включващи посещения в няколко страни.

След официалната част валията на Одрин и членовете на делегацията се запознаха с културно-историческите забележителности на Хасково.

Inform,22.08.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP