Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Оли Рен: Турция има нужда от реформи, за да продължи с преговорите

Оли Рен: Турция има нужда от реформи, за да продължи с преговорите

Оли Рен

[Associated Press]

Турция се нуждае от реформи в законодателството си, за да може до края на годината да бъдат открити още преговорни глави във връзка с нейното членство в ЕС, препоръчва европейският комисар по разширяването Оли Рен в статия в турския в. "Миллиет", цитирана от кипърския гръцки в. "Политис".

Оли Рен приканва Турция да подкрепи предстоящите преговори между кипърския президент Димитрис Христофиас и лидера на кипърските турци Мехмет Али Талят, като изказва надежда, че на тях Анкара ще заеме конструктивна позиция.

Европейският комисар по разширяването смята още, че повторното обединяване на остров Кипър е в интерес на всички кипърци и на самия ЕС.

Турски вестници, на които се позовава в. "Политис", пишат, че правителството в Анкара подготвя национален план за набелязване на реформите под името "Харта за ЕС".

Изданията отразяват също нашироко изявлението на австрийския външен министър Урсула Пласник, че ако в бъдеще се реши Турция да се присъедини към ЕС, този въпрос ще трябва да бъде подложен на референдум в страната, посочва в. "Политис".

Inform,27.08.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP