Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Водите на три турски реки, които се вливат в Черно море, са замърсени

Според учените проблем във водите на тези реки представлява прекомерното количество органичен хлор, смесен с хлора, който хората изхвърлят във водата

20.08.2008

Водите на три турски реки, които се вливат в Черно море, са замърсени с канцерогенни вещества, съобщава турският информационен сайт "Интернет хабер", позовавайки се на лабораторен анализ.

Проф. Байрам Йълмаз от медицинския факултет към университета "Йедитепе", натоварен с изследването от валийството на окръг Ризе, Североизточна Турция, обясни, че при направените анализи са били установени положителни за канцерогенни вещества проби на три места в черноморския регион.

Миналогодишни изследвания са показали, че замърсени с такива вещества са три реки в окръзите Трабзон, Ризе и Орду, Североизточна Турция.

Тази година отново са взети проби от тези и други места в черноморския регион, чиито резултати трябва да определят реалното измерение на замърсяването. Те се очаква да бъдат съобщени в средата на септември.

Професорът уточни, че проблем във водите на тези реки представлява прекомерното количество органичен хлор, смесен с хлора, който хората изхвърлят във водата.

Inform

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP