Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турци се възмутиха: Не сме джебчии, българите крадат

Турската информационна агенция „Джихан Хабер“ разпространи в понеделник обширен материал за увеличения брой български джебчии, просяци и обирджии, които безпокоят финландската столица Хелзинки.

Там и в други финландски градове рязко се е увеличил броят на българите, които се занимават с измами, включително и продажби на фалшиво злато, съобщава агенцията, цитирана от DW.

Някои от престъпниците се представяли за турци, което пък предизвикало протест от страна на турските граждани, живеещи във Финландия, подчертава „Джихан Хабер“.

През май тази година гражданин на ЕС от турски произход сигнализира в отворено писмо до германски евродепутат, че разбойнически атаки и корумпирани полицаи заплашват чужденците, които преминават транзитно през България.

Dnes.bg припомня, че на интернет-страницата на германския евродепутат от турски произход Чем Йоздемир може да се прочете писмо, подписано от Яшар Мерт.

Турският турист пише, че по време на летните отпуски „хиляди, може би стотици хиляди европейци от турски произход, ще се отправят с автомобили към родината си“.

Яшар Мерт се оплаква, че по време на летните си пътувания е имал доста перипетии- най-вече в България и в страните от бивша Югославия, като например искания за бакшиш от полицаи, разбойнически атаки, „проверки“ на скоростта с радар от мними полицаи и чакане с часове на граничните КПП.

dnes.bg,25.08.2008

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP