Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турската Yapı Kredi разширява клоновата си мрежа

Турската Yapı Kredi разширява клоновата си мрежа

Фотограф: Jean & Nathalie

Турската държавна банка Yapi ve Kredi Bankasi се нареди на трето място по брой на филиалите си в страната, откривайки 800-ния си клон. Новият филиал е разположен в Самантаг, провинция Хатай.

Плановете на банката, която се разделя със застрахователния бизнес са да фокусира вниманието си върху корпоративното банкиране и банкирането на дребно. Според съобщението, общият брой на филиалите на банката трябва да достигне хиляда, посочва търкиш Дейли нюз.

Преди дни стана ясно, че застрахователният бизнес на Yapi Kredi Bank ще бъде придобит от италианската UniCredit Group. Строителната и кредитна банка Yapi ve Kredi Bankasi е създадена през 1944 година.

Inform,август 2008
*

Дружество на "Уникредит" и "Коч холдинг" придоби турската "Япъ Кредъ"

Съвместното дружество на италианската банкова група "Уникредит" и турския конгломерат "Коч холдинг" - "Коч Файненшъл сървисиз" (KFS) A.S, финализира споразумението за покупката на 57,42% от акците на турската кредитна компания "Япъ Кредъ Банкасъ" (YKB), собственост на холдинга "Чукурова" (Cukurova Group) и спестовно-осигурителния фонд TMSF.

Общата пазарна капитализация на "Япъ Кредъ" се оценява на малко над 2.2 млрд. евро. Сделката за акциите на "Чукурова" в кредитната институция беше договорена още през януари тази година.

Тогава беше осъществено предварителното прехвърляне на акции между двете страни. Смяната на собствеността беше обусловена от споразумение на "Чукурова" с надзорните органи в страната за продажбата на дела й в дружеството, заради фалита на друга банкова институция, собственост на холдинга.

Съгласно договорката между контрагентите по сделката предвиждаше, че "Чукорова" може да купи и акциите на "Япъ" в лидера на пазара на мобилни услуги в Турция - "Тюрксел". След придобиването на турската банка, активите на "Уникредит" в Турция ще представляват приблизително 25% от общите активи на поделението й "Нова Европа", обявиха от италианската банкова група.

Операцията е резултат от стратегията на "Уникредит" и "Коч Холдинг" за равитие на турския финансов пазар. След придобиването на YKB, съвместното дружество на италианската банкова група и турския конгломерат KFS, заема едно от първите три места сред частните банкови групи в Турция по активи, депозити и кредити. С новото си поделение, то ще обслужва 7 милиона клиента в над 560 представителства в цялата страна.

След приключване на договора по прехвърляне на акции и получаване на финално одобрение от турските финансови регулаторни органи, "Коч Файненшъл сървисиз" ще отправи търгово предложение към миноритарните другите акционери на YKB за закупуване на останалата част от акциите на банката.

Покупката на YKB още веднъж потвърждава позициите на "Уникредит" като водещ чуждестранен инвеститор в региона на Централна и Източна Европа, се казва в прессъобщение на италианската група.

Inform

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP