Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Турция си прави Силиконова долина

Комшиите искат да станат технологичен център на Европа

Долина за обработка на информация и за нови технологии започва да изгражда Турция. Този отдавна обсъждан неин проект е една от стъпките в желанието на страната да стане технологичен център на Европа, пише в. "Миллиет".
"Долината" ще бъде изградена по линията Таксим-Маслак в самия център на Истанбул. За изграждането й чрез Управлението за обществени имоти и сгради (ТОКИ) ще бъде определено едно затворено пространство. В него ще бъде изградена инфраструктура и нужната база за изследванията в областта на информацията и комуникацията, телекомуникациите и технологии.
Специална компания ще осъществи големия замисъл. Тя ще се занимава с телекомуникационни технологии, научни и информационни проекти, био и нанотехнологии.
В доклада за проекта се казва, че секторът на услугите и софтуерната област изостават за сметка на хардуерните технологии и е нужна стратегия как да се компенсира това забавяне. Идеята ще бъде реализирана от турското министерство на промишлеността и търговията. За целта ведомството ще отдели над 250 000 евро за проучвания. Проектът ще се финансира с публични средства и други финанси, но ще се търси заем и от Световната банка.

Inform,14.08.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP