Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство!

Orient Radio Bg Online / Canli

Нова трагедия в Турция

Газ взриви 16 девойки

Експлозия срути триетажен пансион

Нова трагедия потресе Турция. След кървавия атентат в нощта срещу понеделник, който остави 17 трупа, вчера силна газова експлозия уби 16 момичета в девически пансион. Други 27 девойки бяха ранени. Под руините на рухналата триетажна сграда останаха поне шест деца.
Инцидентът стана в село Балджълар, близо да град Ташкент. По време на експлозията в пансиона се намирали около 50 учители и ученици. Той е собственост на ислямска фондация, а ученичките са посещавали курсове за изучаване на Корана по време на лятната ваканция.
Най-вероятната причина за драмата е изтичане от газовата инсталация. Кметът на селото обаче не изключи инцидентът да е предизвикан от газов котел. 13-годишно момиче, което е леко ранено, разказа, че подушило газ от долния етаж и след това усетило взрива. Друга ученичка разказа, че тя и няколко учители чули странен шум и отишли да проверят в кухнята. Тогава видели разхлабена газова тръба. Учителите казали на момичето да се прибере в стаята си и да затвори вратата. След експлозията пожарът тръгнал от сутерена към горните етажи. Половината сграда се срутила, а другата половина останала незасегната. Според Ройтерс пансионът е рухнал като кула от карти. На мястото на инцидента вчера работеха десетки спасители, подпомагани от местните жители. Заедно с обучени кучета те издирваха оцелели. Медицинските екипи измъкнаха едно от трите деца, с които бяха установили контакт, и се надяваха да спасят и останалите. Тв кадри показаха как ранени момичета се откарват към болницата на близкия град с микробус. Вътрешният министър Аталай поднесе съболезнования на близките на жертвите, а по-късно на мястото отиде и премиерът Реджеп Тайп Ердоган.

Inform,02.08.08

Публикуване на коментар

StatCounter

Our Blogger Templates

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP